Apa este o parte esentiala a pielii.

Nivelul de hidratare a pielii poate varia din cauza factorilor externi. Este vital sa te asiguri ca pielea primeste cantitatea potrivita de lichide in fiecare zi si sa consumi cate mai multe lichide pentru a hidrata nu doar pielea dar si organismul.piele deshidratata

Semnele pielii deshidratate

Cea mai frecventa problema este deshidratarea. Cum itii poti da seama daca pielea ta este uscata?
Aceasta conditie se poate manifesta in multe feluri.

  • Elasticitatea se pierde in piele.
  • Este plictisitoare si nu radiaza frumusete si sanatate.
  • Pielea se simte inconfortabil si apar riduri din cauza lipsei de umiditate.

Piele uscata sau deshidrata? care e deferenta?

Adesea se crede in mod eronat ca termenii piele „uscata” sau „deshidratata” sunt sinonime. Nu este asa si se poate intampla cu orice tip de piele.

Pielea uscata nu este o afectiune permanenta, deshidratarea poate fi de asemenea temporara si poate fi cauzata de ingrijirea necorespunzatoare, cum ar fi utilizarea in exces de scrub-uri, lotiuni cu alcool sau produse care contin acid.

Apa este esenta principala care hidrateaza pielea si organismul.

Cauzele pentru pielea deshidratata

Deshidratarea pielii poate fi cauzata de scaderea functiei de protectie a pielii. Acest lucru poate aparea din cauza unor factori de mediu. Modificarile din interior, cum ar fi problemele cu componentele pielii, alimentarea sau deteriorarea stratului hidrolipidic pot provoca, de asemenea deshidratarea pielii.

Ingrijirea pielei deshidratate

Ce ar trebui sa faci daca pielea ta e uscata? Ai grija de ea! Este important sa iti hidratezi pielea si sa te asiguri ca va ramane hidratata in viitor.

Activitatile zilnice sunt necesare pentru a preveni sau a incetini dezvoltarea deshidratarii.

In primul rand, trebuie sa iti cureti pielea, ai grija sa nu  deteriorezi epiderma cand indepartezi machiajul. Un lapte special pentru demachiere este cea mai buna alegere.

Al doilea pas cel mai important in ingrijirea pielii: hidratarea pielii uscate. Aplica o crema bogata in fiecare zi pentru a hidrata pielea si a-i restabili functia protectoare. Merita sa aplici periodic o crema hidratanta, precum una pe baza de acizi hialuronici si sa nu uiti de crema de protectie solara care trebuie aplicata in fiecare zi insorita.

Ar trebui sa alegi o protectie solara care se potriveste tipului tau de piele, sezonului si influentelor mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *