Măști naturale pentru tenul acneic: Rețete eficiente pentru acasă

Măști naturale pentru tenul acneic. Lupta împotriva acneei poate fi o adevărată provocare. Totuși, nu ești singură în această bătălie, iar mama natură are câteva soluții minunate la îndemână. În acest articol, vei descoperi câteva rețete de măști faciale naturale care pot ajuta la combaterea acneei.

Mască din miere și scorțișoară

Mierea este un agent antibacterian natural și hidratant excelent, iar scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației acneei.

 • 2 linguri de miere
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Amestecă ingredientele până când obții o pastă omogenă. Aplică pe față și lasă masca să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască din ou și lămâie

Albușul de ou poate ajuta la strângerea porilor și la eliminarea excesului de sebum, în timp ce lămâia are proprietăți antibacteriene și poate ajuta la estomparea petelor de la acnee.

 • 1 ou
 • Sucul de la jumătate de lămâie

Bate albușul de ou până devine spumos, apoi adaugă sucul de lămâie. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Mască din iaurt și ovăz

Iaurtul ajută la calmarea pielii iritate și la restabilirea pH-ului natural al pielii, în timp ce ovăzul poate ajuta la absorbția excesului de sebum.

 • 2 linguri de iaurt natur
 • 1 lingură de ovăz măcinat

Amestecă ingredientele până obții o pastă, apoi aplic-o pe față. Lasă masca să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

 1. Mască din argilă și ceai verde

Argila este cunoscută pentru proprietățile sale de absorbție a impurităților și a excesului de sebum, iar ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea pielii.

 • 2 linguri de argilă verde
 • 2 linguri de ceai verde preparat

Amestecă ingredientele până obții o pastă, apoi aplic-o pe față. Lasă masca să se usuce complet (aproximativ 20 de minute), apoi clătește cu apă călduță.

 1. Mască din banană și miere

Banană este un agent hidratant natural, iar mierea ajută la lupta împotriva bacteriilor și la calmarea pielii.

 • 1 banană coaptă
 • 1 lingură de miere

Pisează banana și amestecă-o cu mierea. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

În concluzie, cu ajutorul acestor măști faciale naturale, poți preveni și combate acneea într-un mod simplu și natural. Totuși, este important să îți amintești că fiecare persoană este diferită și ceea ce funcționează pentru una poate să nu funcționeze pentru alta. Prin urmare, este esențial să testezi aceste măști pe o zonă mică a pielii înainte de a le aplica pe întreaga față. Dacă observi orice reacție negativă, încetează utilizarea imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *