Machiajul poate fi un aliat puternic pentru femeile cu ten gras. Însă alegerea produselor potrivite și utilizarea tehnicilor corecte sunt esențiale pentru un rezultat care să arate natural și să reziste pe tot parcursul zilei. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a obține un look impecabil.

Alegerea fondului de ten

Fondul de ten este probabil cel mai important element de machiaj pentru persoanele cu ten gras. Este important să alegi o formulă fără ulei. Mată și noncomedogenică. Ceea ce înseamnă că nu va bloca porii și va preveni apariția coșurilor. Fondurile de ten cu textură lichidă sau pudră sunt de obicei cele mai bune opțiuni. Evită produsele care promit un finisaj strălucitor sau dewy. Deoarece acestea pot face pielea să arate și mai uleioasă.

Primerele și bazele

Primerele și bazele pot ajuta la menținerea machiajului pe loc, minimizând aspectul porilor și creând o suprafață netedă pentru aplicarea fondului de ten. Caută primere speciale pentru ten gras, care au formulări care absorb excesul de ulei.

Pudrele

Pudra este esențială pentru fixarea machiajului și pentru absorbția uleiului de-a lungul zilei. Pudra transparentă, mată, este de obicei cea mai bună alegere pentru tenul gras. Este important să nu aplici prea multă pudră, deoarece acest lucru poate duce la aspectul nedorit de „cakey”. Aplică pudra cu o pensulă mare și moale, în loc să folosești un burete, pentru a obține un strat subțire și uniform.Pentru tenul gras o recomand pe aceasta fiind cea care a salvavat machiajul  meu de nenumarate ori .

Blush și bronzer

Când vine vorba de blush și bronzer, produsele în formă de pudră sunt, de obicei, cele mai bune pentru tenul gras. Acestea se vor fixa mai bine pe piele și nu vor adăuga strălucire suplimentară. În ceea ce privește culorile, alege nuanțe care să complimenteze tonul tău de piele, dar care să nu fie prea strălucitoare.

Fardul de pleoape

Pentru a preveni acumularea și estomparea fardului de pleoape, este recomandat să folosești o bază pentru fard de pleoape sau un primer. Alege farduri în formă de pudră în loc de cele cremoase sau lichide, care pot aluneca sau se pot aduna în pliurile pleoapelor.

Rujul

Rujul mat este o opțiune bună pentru tenul gras, deoarece este de lungă durată și nu adaugă strălucire. Evită glossurile de buze, care pot face ca întreaga ta față să pară mai uleioasă.

Tehnici de aplicare

Aplicarea produselor în straturi subțiri. Folosind instrumente precum pensule sau bureți de machiaj, te poate ajuta să obții un aspect mai natural și mai durabil. De asemenea, este important să te demachiezi în fiecare seară pentru a preveni blocarea porilor și să folosești produse de curățare și de îngrijire a pielii destinate tenului gras.

În concluzie, machiajul pentru tenul gras poate fi o provocare. Dar cu produsele și tehnicile potrivite, poți obține un look impecabil care să reziste întreaga zi. Învață să îți cunoști pielea și să experimentezi diferite produse și metode pentru a găsi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *