Pentru fiecare tip de ten, există produse ideale pentru o rutină de îngrijire corespunzătoare. Tenul gras necesită produse specifice care să ajute la controlul producției de sebum, fără a deshidrata pielea. Iată câteva sugestii de produse ideale care să te ajute să menții un ten gras sub control.

Demachiant

Primul pas în rutina de îngrijire a tenului gras este demachierea. Este important să îndepărtezi machiajul, dar și excesul de sebum și impuritățile acumulate pe parcursul zilei. Alege un demachiant ușor, non-comedogenic și fără alcool. Demachiantele pe bază de apă sau gel sunt cele mai indicate pentru tenul gras.

Tonifiant

După curățare, este esențial să folosești un toner care să îți echilibreze pH-ul pielii și să îndepărteze orice reziduuri rămase după demachiere. Optează pentru un toner fără alcool, cu ingrediente care luptă împotriva acneei, precum acidul salicilic sau extractele de ceai verde sau de hamamelis.

Serum

Serumurile sunt esențiale pentru a furniza pielii ingrediente active într-o formă concentrată. Pentru tenul gras, alege un serum cu acid hialuronic, care hidratează pielea fără a o încărca, sau un serum cu niacinamidă, care ajută la reglarea producției de sebum și la reducerea roșeței și inflamației.

Hidratant

Un mit des întâlnit este că tenul gras nu are nevoie de hidratare. În realitate, este foarte important să hidratezi tenul gras pentru a preveni producția excesivă de sebum ca răspuns la deshidratare. Alege o cremă hidratantă ușoară, non-comedogenică, preferabil pe bază de gel sau loțiune, care să nu încarce pielea.

Mască purifiantă

O dată sau de două ori pe săptămână, aplică o mască purifiantă pentru a ajuta la curățarea porilor și la reducerea producției de sebum. Măștile pe bază de argilă sunt ideale pentru tenul gras, deoarece absorb excesul de sebum și impuritățile.

Produs de exfoliere

Exfolierea este un pas important în îngrijirea tenului gras, deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la prevenirea blocării porilor. Alege un exfoliant cu particule fine, sau un exfoliant chimic pe bază de acizi BHA (beta-hidroxi-acizi), care sunt solubili în grăsimi și pot pătrunde în pori pentru a îi curăța.

Produse pentru protecție solară

Protecția solară este esențială pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul gras. Alege o cremă de protecție solară non-comedogenică, fără ulei, cu un factor de protecție solară de cel puțin 30.

În concluzie, chiar dacă tenul gras poate fi o provocare, cu produsele și îngrijirea adecvată, pielea ta poate arăta și se poate simți mai bine. Învață să cunoști nevoile specifice ale pielii tale și ajustează-ți rutina de îngrijire în funcție de acestea. Dacă ai probleme persistente, nu ezita să ceri sfatul unui dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *