Exerciții de relaxare și întindere pentru o rutină de seară liniștită”

Exerciții de relaxare și întindere…Înainte de culcare, este important să eliberezi tensiunea acumulată în corp și să-ți relaxezi mintea pentru a te pregăti pentru un somn odihnitor. În acest articol, îți prezentăm câteva exerciții simple de relaxare și întindere pe care le poți include în rutina ta de seară pentru a obține o stare de liniște și calm.

Respirație profundă și conștientă:

Începe prin a-ți goli mintea și a-ți focaliza atenția pe respirație. Inspiră adânc prin nas, ține aerul câteva secunde, apoi expiră încet prin gură. Repetă acest exercițiu de respirație de câteva ori, concentrându-te pe senzația de relaxare și liniște pe măsură ce eliberezi aerul din plămâni.

Întindere ușoară a gâtului și umerilor:

În picioare sau pe scaun, încearcă să rotești ușor gâtul în sensul acelor de ceasornic și apoi în sens invers. Fă mișcări de înclinare laterală și înapoi pentru a elibera tensiunea din gât și umeri. Repetă de câteva ori și simte cum se relaxează aceste zone ale corpului.

Întindere a spatelui:

Așezat pe podea sau pe un covor moale, încrucișează picioarele și îndoaie genunchii ușor. Înclină-ți trunchiul în față, încercând să atingi podeaua sau să te apropiezi cât poți de ea. Simte întinderea plăcută în partea superioară a spatelui și respiră profund. Menține poziția câteva secunde și revino încet în poziția inițială.

Relaxare a mușchilor faciali:

Închide ochii și relaxează mușchii feței. Concentrează-te pe senzația de relaxare a frunții, a ochilor și a maxilarului. Încearcă să te concentrezi pe această senzație de relaxare și să eliberezi orice tensiune din aceste zone.

Yoga sau pilates ușor:

Poți include în rutina ta de seară câteva exerciții de yoga sau pilates ușoare, care să te ajute să-ți întinzi și să-ți relaxezi întregul corp. Alege poziții și mișcări care sunt confortabile pentru tine și care nu implică efort fizic intens. Aceste exerciții vor ajuta la eliberarea tensiunii și la pregătirea corpului pentru odihnă.

Meditație ghidată:

Înainte de culcare, poți asculta o meditație ghidată pentru relaxare și somn. Există numeroase aplicații și resurse online care oferă meditații ghidate pentru seară și somn. Alege o meditație care se potrivește stilului tău și permite-i să te ghideze către o stare de liniște și calm interior.

Exercițiile de relaxare și întindere pot juca un rol crucial în pregătirea corpului și minții pentru somn. Include în rutina ta de seară câteva minute pentru a te relaxa și a elibera tensiunea acumulată în corp. Practică respirația profundă, întinderile ușoare, relaxarea mușchilor faciali și exerciții de yoga sau pilates ușoare. De asemenea, poți încerca meditația ghidată pentru a obține o stare de liniște și calm înainte de culcare. Cu aceste exerciții, vei crea o rutină de seară liniștită și relaxantă care te va ajuta să adormi mai ușor și să te bucuri de un somn odihnitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *