atingerea obiectivelor

Fiecare dintre noi are vise si planuri grandioase pentru viata, dar multe dintre noi  nu fac nimic si merg cu fluxul. Totul pentru ca creierul nostru ne rezista sa ne atingem potentialul maxim.

Rezistenta

Rezistenta poate fi descrisa ca o voce interioara care ne descurajeaza actiunile riscante si ne face sa ne indoim de noi insusi. Pentru a obtine rezultate excelente, este esential sa inveti cum sa iti invingi rezistenta. Rezistenta poate prezenta justificari inteligente care sa te tina in zona ta de confort. Acest lucru este valabil mai ales daca incerci sa obtii obiective semnificative. Cel mai bun mod de a depasi rezistenta include sa profiti la maximum de oportunitatile care se prezinta. Exista multe beneficii in a face acest lucru, inclusiv o mai buna calitate a vietii.

Daca faci aceste lucruri citeste articolul pana la final:

  • Deseori iti pui visele si planurile in asteptare.
  • Nerezonabil, te critici pe tine si pe altii pentru lucruri banale.
  • Esti nemultumita de felul in care lucrezi sau traesti.
  • Te scuzi pentru lucruri pe care nu le-ai facut.

Trebuie sa intelegi:

Creierul tau va incerca sa te impiedice sa parasesti zona ta de confort. Cu cat vei dori mai mult cu atat creierul va opune mai multa rezistenta, cu atat este mai important sa-ti indeplinesti sarcina pana la capat. Cea mai mare satisfactie vine din indeplinirea cu succes a obiectivelor. Important sa nu iti mai fie frica.

Frica este egala cu puterea de rezistenta.

Cu toate acestea, este posibil sa inveti trucurile creierului uman si sa nui mai cazi in plasa.

Iata cateva sfaturi:

Analizeaza-te pe tine si capacitatile tale. S-ar putea sa te straduiesti in mod constant spre perfectiune si sa nu reusesti.

Ea in considerare ce este cel mai infricosator pentru tine. Incepe prin a alege cea mai dificila sarcina de indeplinit si apoi incepe sa o implementezi.

Imparte obiectivul in parti mai mici, creaza un plan si apoi noteaza-ti toate sarcinile.

Noteaza toate actiunile tale pentru a rezolva acel obiectiv. Ea in considerare unde pot aparea problemele si cum le poti rezolva. Tine cont de primul punct:

Nu trebuie sa faci totul perfect, nimeni nu e perfect.

Nu incerca sa faci totul deodata. Iti vei atinge obiectivele daca faci pasi mici si te misti incet.

Cum spunea bunica mea: Graba strica treaba.

S-ar putea sa nu functioneze din prima, dar nu lasa asta sa te afecteze si sa te impiedice sa obtii ce doresti. Continua!

Numai provocandute, iti vei  putea ridica nivelul personal si atinge scopul.

Maine inseamna inca o foaie alba, inca o sansa de a incerca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *