Practicand rutina de dimineata potrivita stilului tau de viata iti poti creste productivitatea.Iti poti reduce stresul si imbunatati starea ta emotionala. Asa spune psihologul Dana Santas la CNN.

Multe femei se trezesc zilnic sub presiunea unui val de responsabilitati care le dicteaza cursul diminetilor si posibil intregii zile. Adevarul este ca a avea o rutina de dimineata adecvata iti va face viata mai usoara si te va ajuta sa faci fata tuturor provocarilor.

Ba chiar poate fi foarte utila, iti poate oferi un sentiment de siguranta si ca detii control asupra vietii tale .

Tine cont de stilul tau de viata si de propriile valori. Daca nu iti place ce stil de viata ai, creeaza-ti o rutina de dimineata care consideri ca ar fi perfecta pentru tine. Una care te va ajuta sa obtii stilul de viata dorit de tine.

Daca ai copii si ei se trezesc la 6:30, tu trebuie sa te trezesti mai devreme. Trebuie sa ai timp pentru tine, dar asta va insemna si ca te pui la somn mai devreme. Nu uitam cele 8 ore de somn sunt 8 ore de sanatate pentru trup si suflet.

Daca esti singura si te trezesti la 7:00, iar la 7:30 trebuie sa iesi din casa, modifica-ti programul de somn. Faci ca alarma sa lucreze pentru tine nu tu pentru ea. Astfel incat sa ai timp pentru tine si responsabilitatile tale.

Totul este o otrava si totul este un medicament, ambele sunt determinate de doza.

Rutina de dimineata face parte din viata tuturor femeilor de success, dar si a barbatilor. Poti citi sau intreba orice om de success ce rutina de dimineata are si vei afla ca toti se trezesc devreme. Oamenii de succes isi stabilesc un plan pentru ziua ce urmeaza.

Rutina nu doar ajuta la sporirea productivitatii, dar iti ofera sa duci un mod de viata mai relaxant si sanatos. A creea o rutina de dimineata pe o foaie e usor; este mai greu cu disciplina necesara in efectuarea lor.

Observatiile si experienta mea personala arata ca incercam cumva sa evitam rutina.
De regula, cuvantul „rutina” are o conotatie negativa si este definit ca „activitate mecanica”.

Sugestii

Iti sugerez sa o privesti din alt unghi toata supa asta cu rutina de dimineata. In vremurile noastre instabile, RUTINA ne poate fi chiar utila, ne va oferi un sentiment de incredere si siguranta. In plus, organizarea corecta a rutinei iti va permite sa introduci noi obiceiuri si ca urmare sa iti atingi obiectivele.
Deci, la ce foloseste „rutina de dimineata”.

  • In primul rand, rutina te va ajuta sa faci fata stresului actiunilor monotone; o rutina clara da un sentiment de incredere si calm.
  • In al doilea rand, rutina este ceva ce stii si poti face bine. Rutina este previzibila, ceea ce inseamna ca nu exista motive de ingrijorare. Acest lucru creeaza un sentiment de securitate.
  • Rutina te va ajuta, de asemenea, sa faci fata amanarii. O implementare clara si sistematica a actiunilor obisnuite te va ajuta sa te concentrezi asupra procesului, iti va permite sa sistematizezi munca.

timp pentru tineRutina ajuta la dezvoltarea unor obiceiuri bune. De exemplu: daca doresți sa inveți o limba straina, atunci planificati activitatile si invata 10 cuvinte pe zi.
Cu ajutorul actiunilor de rutina obisnuite poti antrena atenția. Cu cat este mai putina nevoia de a trece de la o activitate la alta. Cu atat este mai usor sa pastrezi concentrarea asupra sarcinii.

Recomandari

– prioritizeaza activitatile tale monotone si asigura-te ca iti aloci timp pentru odihna intre ele.
– lasa-ti rutina sa fie compusa din actiuni mici, mergi treptat catre cele planificate
– Sarcinile trebuie finalizate la timp. Iti amintesti aproximativ 10 cuvinte straine pe zi?
– va fi grozav daca prin efectuarea unor actiuni de rutina, vei gasi oameni cu ganduri asemanatoare si vei putea aranja provocari.
– vino cu asocieri placute pentru munca de rutina (rutina-calm, rutina-previzibilitate)

De ce iti scriu toate astea… Ca sa-ti amintesti ca „totul este o otrava si totul este un medicament, ambele sunt determinate de doza”. In cazul tau atitudinea ta fata de situatie. Din moment ce orice situatie este neutra doar noi o putem vopsi in culori. Din orice actiune negativa in societate, cineva poate gasi beneficii si eficienta pentru sine.

Alegerea este a ta!