Ce sunt afirmatiile?

Cuvintele si gandurile ne afecteaza subconstientul asa ca e important sa le folosim corect. Ne indreptam din ce in ce mai mult catre psihologia pozitiva. Aceasta este o noua directiva care studiaza stiintific procesul de dezvoltare pozitiva a unei personae si conditiile pentru bunastarea acesteia. Esti familiarizata cu tehnici precum tinerea unui jurnal emotional, scriere despre note de multumire si scriere de afirmatii?

Afirmatiile in psihologie sunt fraze scurte si clar formulate. Sunt fraze care trebuie repetate de multe ori pentru eficacitate. Numai in acest fel atitudinea pozitiva incorporata in aceasta fraza va fi fixata in subconstientul unei personae.

Mecanismul de influenta a acestor atitudini asupra creierului se bazeaza pe efectul autohipnozei. Repetarea frecventa a frazelor scurte se numeste auto-antrenament, care are un effect pozitiv asupra starii psiho-emotionala si contribuie la schimbari positive in viata.

Afirmatiile iti piermite sa iti dezvolti increderea in sine. Afirmatiile te motiveaza si iti acorda un rezultat pozitiv, precum si sa iti schimbe atitudinea fata de evenimentele care au avut loc in trecut.

Adesea inspirandu-ne cu ceva, incepem sa ne simntim putin mai fericite si mai calme. Incepem sa ne acordam mai mult timp pentru a obtine success si sa ducem un mod de viata mai activ.

O atitudine pozitiva ar trebui sa afecteze emotional o persoana,provocand asocieri positive .

Cum au aparut afirmatiile?

„Parintele” afirmatiilor se numeste psihologul francez Emile Coué.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, a lucrat ca farmacist. A inceput sa scrie  scurte note pozitive pentru fiecare medicament. Coué a remarcat ca daca cineva lauda eficacitatea unui medicament, acesta ar functiona mai bine. Acest fenomen este cunoscut acum ca efect placebo.

Mai tarziu, Emile Coué, impreuna cu sotia sa, au fondat Societatea Lorraine de Psihologie Aplicata.  Au dezvoltat teoria asa-numitei „autohipnoze optimiste”.

Potrivit cercetatorului si autorului efectului placebo David Hamilton, Émile Coué a pus bazele conceptului modern de credinta pozitiva.

Lucrarile psihologului francez Coué au influentat multi autori americani ai secolului al XX-lea. Dar abia in anii 1980, datorita lui Louise Hay, termenul „afirmare” a aparut din comunitatea psihologica si din scriitorii metafizici.

Parintele termenului ”Afirmatie”

Ea a fost numita una dintre cele mai bine vandute autori din istorie si „femeia care a schimbat peisajul spiritual al Americii”.

Louise s-a nascut in 1926 intr-o familie disfuncționala din Los Angeles. La cinci ani a fost violata, la zece ani a parasit scoala, iar la 16 a renuntat la propriul copil nou-nascut pentru adoptie.

In anii 1950, Louise s-a mutat la New York, a devenit model si s-a casatorit cu un milionar englez. Cand sotul ei a parasito  dupa 14 ani de casnicie, femeia si-a gasit mangaiere intr-una dintre comunitatile religioase. Acolo, a spus ea, a auzit fraza „Daca esti dispus sa-ti schimbi mentalitatea, iti poti schimba viata”.

Daca esti dispus sa-ti schimbi mentalitatea, iti poti schimba viata.

Hay a fost atat de impresionata de aceasta idee incat a inceput sa citeasca tratate despre gandirea pozitiva ale scriitorilor metafizici Florence Skavel Shinn si Ernest Holmes. Apoi a inceput sa foloseasca afirmatii verbale in munca ei cu oamenii. In 1984, Louise Hay a scris cartea Heal Your Life.

Autorul a sustinut ca principalul lucru este un gand care poate fi intotdeauna schimbat. Iar schimbarile in viata vor avea loc daca renunti la trecut.

Potrivit lui Louise, sentimentul de resentimente si furie „devoreaza corpul”. Poate provoca cancer. Discutiile si criticile provoaca artrita vinovatia creeaza durere frica si tensiunea contribuie la chelie. Scriitorul a sugerat eradicarea manifestarilor psihosomatice cu ajutorul afirmațiilor zilnice.

Afirmatii din carte.

  • Nu rezolv problemele. Imi corectez gandirea. Atunci problemele se rezolva de la sine.
  • Imi adaptez cu usurinta gandirea inainte de a incerca sa rezolv orice problema.
  • Sunt in proces de schimbare pozitiva.
  • Cand ma iert pe mine insumi, devine mai usor sa-i iert pe altii.
  • Ascult cu dragoste mesajele corpului meu.
  • Sunt gata sa ma schimb.

Epidemia de HIV si SIDA din ultimele decenii ale secolului trecut a facut din Hay o eroină pentru cei care au incercat sa-si revina.  Terapia eficienta nu exista inca. Femeia nu a sustinut niciodata ca afirmatiile ar scapa de SIDA.  A sustinut axioma ca o boala cu transmitere sexuala este aproape intotdeauna vinovatie sexuala, care poate aparea din ura fata de sine sau infatisarea cuiva.

Deci ce sunt afirmatiile pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *