Tin să spun că acest articol este doar opinia mea și nu ești obligată să te simți într-un fel sau altul. Este creat pe baza experienței și a opiniei la care am ajuns și cum am reușit să-mi schimb viața. Ce înseamnă educația financiară pentru voi?

Bani, bani, bani….

Trăim într-o lume unde totul se rotește în jurul banilor. Dacă ai bani, ai totul. Dacă nu ai bani, ești un nimeni. Deoarece eu, tu și alte femei suntem învățate de mici să depindem de bărbați. Totul se rezumă la terminarea școlii, căutarea de muncă, găsirea unui băiat, mutarea cu el, fă copii cât ești tânără, bărbatul trebuie să te întrețină.

Serios, dacă tu ai fi bărbat, ți-ar plăcea să o întreții zi după zi, an după an. Mi se pare corect să existe o egalitate, unde și femeia să-și câștige propriul succes și propriii bani. Să ajute financiar la întreținerea casei, copiilor și altceva.

De decenii am început procesul când noi, femeile, am decis să fim la egal cu bărbații, nu mai presus decât ei și nu mai prejos. Și toate ne dorim egalitate, dar „Bărbatul plătește nota, bărbatul trebuie să mă întrețină”.

Sunt o mulțime de femei care au ajuns să aibă propriile afaceri și să conducă țări. Totul pentru că ele au dorit să schimbe lumea. Fiind posibil adolescențe rele care nu ascultau de părerea celor din jur și și-au creat propria cale spre succes. Sau cele care nu vedeau lumea din jurul lor din cauza cărților. Multe femei și bărbați care sunt astăzi bogați au trecut prin multe încercări grele, din nevoie sau ridicat. Totul pentru dorința de a fi independenți financiar.

Sărăcia creează oameni bogați, bogăția creează oameni săraci.

Ce înseamnă educația financiară?

Educația financiară reprezintă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient resursele financiare personale, precum și pentru a lua decizii financiare înțelepte. Aceste cunoștințe includ înțelegerea conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul.Ce este educatia financiara

Importanța educației financiare este imensă în lumea noastră modernă. Mi-e rău că nu se învață despre asta în școli. Mi se pare că ar fi mai puțini oameni și familii care trăiesc de azi pe mâine cu 100 de lei, mai ales dacă ești femeie, cu atât mai bine e să te apuci să studiezi educația financiară.

Cunoașterea modului de gestionare a banilor și resurselor este esențială ca aerul pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe termen lung și pentru a te bucura de o viață mai confortabilă fără să depinzi de cineva.

Un avantaj important al educației financiare este capacitatea de a lua decizii financiare înțelepte și de a evita pierderile financiare pe prostii.

Importanța cunoașterii educației financiare

Cunoașterea modului de gestionare și de investire a banilor te poate ajuta să economisești pentru dorințele tale pe termen lung, precum o casă, o mașină, o vacanță, o geantă, o pensie sau orice altceva.

O altă importanță a educației financiare este creșterea stimei de sine și a încrederii în sine. Când ești capabil să-ți cumperi singură cafeaua sau să-ți plătești nota, să mergi singură într-o vacanță, devii mai încrezătoare și mai înțeleaptă. Atunci înțelegi automat că nu e nevoie să depinzi de mama sau tata, de soț sau iubit și să-ți spună: „Eu te întrețin, atât timp cât trăiești în casa mea, mă asculți pe mine. Eu sunt bărbatul în casă, locul tău e în bucătărie”.

Nimeni nu poate să-ți spună nimic în ceea ce privește deciziile financiare pe care le iei sau modul în care îți gestionezi banii.

Pentru a avea totul, trebuie să oferi totul.

Să oferi timpul pentru a învăța, să oferi tinerețea pentru un trai mai bun, să renunți la vicii.

Eu sunt fumătoare de 5 ani și ieri am calculat că pentru țigările mele, pe un an, plătesc 10.345 de lei.

Dacă nu aș fi o fumătoare și aș economisi acești bani, crezi că aș putea să-i investesc în altceva? Aș putea deschide o afacere? Da, aș putea. Dar nu vreau, la fel cum și tu. Găsesc mii de posibilități și fraze doar ca să nu fac. Găsești motivația și după: mâine o să fac sau și mâine e o zi. Ce o să se întâmple dacă nu fac azi? Azi sunt prea obosită, mă doare capul și, la final, de ce unii au totul, iar eu nu am nimic?

Nu lăsa pe mâine ceea ce poți face azi.

Pentru a obține educația financiară, poți începe prin a citi cărți și materiale online despre finanțe sau poți să iei cursuri de educație financiară. Există o mulțime de resurse disponibile, de la biblioteci locale până la cursuri online, iar multe dintre ele sunt disponibile gratis.

Pe lângă acestea, poți începe să aplici cunoștințele financiare în viața ta de zi cu zi. Poți începe prin a stabili un buget, economisind bani, plătind datoriile și investind în mod inteligent, investind doar în tine.

Concluzie

În concluzie, educația financiară este esențială pentru o viață financiară cât mai bună, pentru a lua decizii financiare înțelepte.

Cunoștințele financiare te pot ajuta să economisești bani și să eviți pierderile financiare, să crești stima de sine și încrederea în sine și să îmbunătățești relațiile cu cei din jurul tău. În general, educația financiară este un instrument important pentru a-ți asigura o viață financiară mai bună. Sper că ai înțeles ce este educația financiară.

În curând o să creezi un curs despre cum să începi să gestionezi corect banii. Este ceea ce am pus în practică pe pielea mea și am obținut rezultate foarte rapid.

E mai greu începutul să ieși din zona de confort, dar te asigur, rezultatele o să te uimească și pe tine.

Sper că ți-a plăcut acest articol.