Astazi iti voi spune despre  3 obiceiuri sanatoase de dimineata. Cercetand internetul si citind carti despre oameni de success, mi-am facut o concluzie cu cele mai importante obiective pentru dimineata.

Pentru a-ti schimba viata poti urma aceste 3 obiceiuri simple dar si foarte importante.

Deja am facut cunostinta cu rutina de dimineata si cunosti ca obiceiurile sunt parte din rutina de dimineata.

Trezirea devreme si evitarea butonului snooze este cel mai important obicei. Despre asta poti citi si in cartea scrisa de Mel Robbins, “Regula celor 5 secunde”, cum iti poti schimba viata introducand regula de 5 secunde.obiceiuri sanatoase

Primul obicei sanatos in lista mea si cel care il consider important este trezirea nu mai tarziu de ora 7:30.

I-mi ofera prioritate pentru a petrece timp in liniste doar pentru mine.  Savurand cafeaua si creindu-mi lista de obiective pentru ziua respectiva.

Am observat ca atunci cand ma trezeam mai tarziu de 8 ma simteam foarte obosita si nu aveam putere de a mai face ceva. Ma facea sa-mi doresc sa stau doar la televizor urmarind seriale noi pe Netflix. Zi-mi, te recunosti?.

Odata ce iti creezi acest obicei ajungi sa fii obsedat de el si de posibilitatile care le ofera. Cel putin eu, odata ce am inceput, am ramas surprinsa de cat de bine ma simteam si cata energie aveam in mine. Am devenit obsedata sa ma trezesc dimineata si sa ma pun sa lucrez, sa citesc ,sa-mi fac cafea, sa ies la plimbare.

Imi placea ca reuseam intro zi sa fac atatea lucruri si nu mai aveam sentimentul ca pierd ziua in zadar.

Al doilea obicei sanatos este plimbarea de dimineata sau alergare.

In timpul plimbarilor de dimineata sau cand alergi e mai usor sa-ti aranjezi gandurile pe rafturi.  Intelegi si vezi lucrurile din unghi diferit.

Trebuie sa iti gasesti timp pentru tine indiferent de motive. Iubeste-te si ai grija de sanatatea ta, de emotiile tale.

E mai greu la inceput sa iti creezi obiceiuri. Te vei lovi deseori de gandurile ca “mai dorm 5 minute”, “mai stau in pat”. Apoi  te vei trezi ca e 10 si ai intarziat la munca. Devii stresata si nemultumita. Daca lucrezi de acasa te intrebi cum de nu reusesti nimic. Asta se intampla cand nu detii controlul asupra vietii tale .aranjarea patului

Al treilea obicei e un pic mai diferit dar e important. Mentinerea patului aranjat si a biroului.

Emai mult pentru cei ca mine care lucreaza de acasa.

Multi psihologi au confirmat atunci cand mentinem locul in care ne petrecem mult timp curat. Subconstientul creeaza o stare de relaxare. De cate ori intram in acea incapere nu mai simtim stres si  nu ne mai sufocam de dezastrul care era.

De ce patul trebuie aranjat in fiecare dimineata cand te trezesti?

Acesta ar trebui sa fie primul obiectiv la desteptare. Atunci cand te trezesti esti obligata nu pentru cineva ci pentru tine sa iti aranjezi patul. Important sa intelegi ca e un obiectiv indeplinit dupa care urmeaza cel cu numarul doi de pe pe lista ta.

E modalitatea de a te motiva intr-un fel mai diferit sa te descurci cu toate obiectivele create pentru acea zi. Acest obiectiv, in felul sau, contribuie nu doar la infrumusetarea dormitorului tau, dar iti ofera la fel o stare de relaxare si o bunastare mai buna .

De aceea mentinerea ordinii in spatiul tau curat si aerisit este un obiectiv sanatos. Totul incepe de la ordine si disciplina.

William H.McRaven – daca vrei sa schimbi lumea incepe prin ati face patul zilnic singur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *